Receptfüzet
HalPéntek – ünnepi receptek

Fogadja szeretettel ünnepi receptfüzetünket, amelyben egyszerűen elkészíthető, könnyű halfogásokat talál ötletadónak, hogy hogyan csempéssze be a halat a családi ünnepekre és a hétkoznapokba.. Ha tetszettek receptjeink, látogassa meg honlapunkat is (www.halpentek.hu), ahol térképek segítségével megtalálja a hazai halárusító helyeket és a halas ételeket kínáló éttermeket, valamint további recepteket is talál.
Jó étvágyat kívánunk!
Egyszerű halreceptek péntekre
![]()
A Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet (MA-HAL) céljai között szerepel a hazai haltermelés és értékesítés növelése, ennek érdekében indítottuk el a rendszeres, legalább heti egy alkalommal történő halfogyasztásra ösztönző „Halpéntek” kampányunkat. Szeretnénk, ha a péntek a halfogyasztás napja legyen Magyarországon, mivel mindenki számára ismeretes, hogy a halhús fogyasztása pozitív élettani hatással bír. Sokan nem tudják, de Magyarország Európán belül kiemelkedő édesvízi haltermelő ország, az itthon extenzív halastavakban termelt halaknak az állati fehérjeforrások közül a legkisebb a karbonlábnyoma, így ha hazai előállítású haltermékeket fogyaszt, akkor a Földet is óvja!
Fogadja szeretettel receptfüzetünket, amelyben egyszerűen elkészíthető, könnyű halfogásokat talál ötletadónak, hogy hogyan csempéssze be a halat a pénteki menüsorába. Ha tetszettek receptjeink, látogassa meg honlapunkat is (www.halpéntek.hu) ahol térképek segítségével megtalálja a hazai halárusító helyeket és a halas ételeket kínáló éttermeket, valamint további recepteket is talál.
Jó böngészést és jó étvágyat kívánunk!
Nyári receptfüzet
![]()
Fogadja szeretettel nyári receptfüzetünket, amelyben egyszerűen elkészíthető, könnyű halfogásokat talál ötletadónak, hogy hogyan csempéssze be a halat a baráti összejövetelekre is. Ha tetszettek receptjeink, látogassa meg honlapunkat is (www.halpentek.hu), ahol térképek segítségével megtalálja a hazai halárusító helyeket és a halas ételeket kínáló éttermeket, valamint további recepteket is talál.
Jó böngészést és jó étvágyat kívánunk!
Karácsonyi receptfüzet
![]()
A Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet (MA-HAL) céljai között szerepel a hazai halfogyasztás növelése. Mindenki számára ismeretes, hogy a halhús fogyasztása pozitív élettani hatással bír. A hal könnyen emészthető, magas fehérje tartalmú vitaminokban gazdag táplálék. A hal-hús tartalmaz foszfort, jódot, fluort, szelént, vasat, káliumot és kalciumot, A-, D-, B2-, B6-, és B12-vitamint, továbbá a hal jelentős forrása az omega-3 zsírsavaknak, amelyekről bebizonyosodott, hogy csökkentik a szívroham kockázatát. A nemzetközi statisztikák is alátámasztják, hogy a nagy halfogyasztó országok lakói között jóval kevesebb a szívbeteg. Magyarországon jelenleg csupán 6.4 kg/fő az éves halfogyasztás, ami messze elmarad az EU átlagától. Magyarország Európán belül kiemelkedő édesvízi haltermelő ország, ezzel a receptfüzettel szeretnénk bemutatni, hogy a hazai halfajok változatosan és könnyen elkészíthetőek.
Az elkészített ételekhez jó étvágyat kívánunk!
